Menu
 
   
 
 



 
 
 
Przystawki
Starters | Vorspeisen
 
Deska serów i szynek
Sery, szynka, oliwki Kalamata, suszony pomidor (200g)
Board of cheese and cold cuts Cheese, hams, Kalamata olives, dried tomato 
Brett mit Käse, Käse, Schinken, Kalamata Oliven, getrocknete Tomaten
35 zł
 
Carpaccio
delikatne płatki marynowanej wołowiny, suszony pomidor, zioła, kapary(80g/40g)
Carpaccio soft slices of marinated beef served with dried tomato and capars
Carpaccio feine Flocken vom mariniertem Rindfleisch serviert mit getrocknete Tomaten und Kaparen
28 zł
 
WEGE | Rydze
Na maśle z chlebem (100g)
Riga in butter with bread
Riga im Butter mit Brot
29 zł
 
Zupy
Soups | Suppen 
 
Czosnkowa polewka
z jajkiem w koszulce, chrupkimi grzankami i tartym serem (250 ml)
Garlic soup with poached eggs, crispy toasts and grated cheese
Knoblauch-Suppe mit pochiertem Ei, Croutons und geriebenem Kase
13 zł
Flaczki wołowe z pieczywem(250 ml)
Beef tripe soup with bread / Kutteln Rindfleisch mit Backwaren
15 zł
Borowikowaz kroplą kwaśnej śmietany(250 ml)
Procini mushroom soup with a drop of sour cream
Steinpilzsuppe mit ein paar Tropfen saurer Sahne
15 zł
 
 
Sałatki
Salads | Salat
 
Sałatka z grillowanym kurczakiem
sałata, grillowany kurczak, pomidor, cebula(170g)
Salad with grilled chicken, lettuce, tomato, onion
Salat mit gergrillter Hahnchenbrust Blattsalat, Tomate, Zwiebel
26 zł
 
Sałatka z długo dojrzewającą szynką
sałata, szynka, pomidor suszony, orzeszki Pinii (170g)
Salad with maturing ham lettuce, ham, dried tomatoes, pinii
Salat mit Schinken langer Reifezeit Blattsalat, Schinken, getrocknete Tomaten, Pinii
28 zł
 
 
 
Dziedzictwo Kulinarne Opolskie
 Flavours of Opole | Oppelner Geschmack
 
 
Rosółz makaronem (250 ml) 
Home-made chicken soup with noodles
Hausbruhe mit Nudeln
9 zł
 
Rolada śląska wędzony boczek, kiszony ogórek i cebulą, kluski śląskie i czerwona kapusta (100g/6 szt./100g)
Silesian roulad filled with smoked bacon, gherkin and onion, served with Silesian dumplings and red cabbage
Schlesische Roulade gefullt mit gerauchertem Speck, saurer Gurke und Zwiebel, serviert mit schlesischen Klosschen und Rotkohl
35 zł
 
Polędwica wieprzowa w borowikach w śmietanie, kluski śląski, buraczki na ciepło  (100g/20g/6 szt./100g)
Pork tenderloin porcini in cream, silesian dumplings, beetroots
Schweinelenden Steinpilzen in Sahne, schleisischen Klossen, warmem Rote-Beete-Salat
39 zł
 
Dania główne
Main Courses | Hauptspeisen
Delikatny filet z kurzej piersi w sezamie z fasolką szparagową i surówkami (100g/100g/100g)
Chicken breast fillet covered in sesame with green beans and salads
Hahchenbrustfillet mit Sasamdecke, serviert mit Schnittbohnen, Rohkost
29 zł
Duszona noga z królika w sosie z tymianku i śmietany, kluseczki szpinakowe, glazurowana marchew (100g/70g/100g)
Steamed rabbit leg thyme, cream sauce, spinach dumpling, glazed carrots
Kaninchenschenkel, Thymian und Sahnesosse, Spinatklossen, glasierte
42 zł
Tradycyjny kotlet schabowy pieczone ziemniaki, surówki (100g/100g/100g)
Traditional pork chop, baked potatoes, salads
Traditionelles Schweinekotelett, Ofenkartoffeln, Salate
29 zł
Polędwiczki z kurcząt z kurkami w śmietanie, kaszą jęczmienną i marynowanym ogórkiem (100g/100g/100g)
Chicken tenders chanterelles in cream, barley groats, marinated cucumber
Hanchenfilet Pfefferlingen in Sahne, Gertengraupen und marinierten
33 zł
Karczek z grilla ziemniaki opiekane, ogórki małosolne, zestaw surówek (150g/80g/80g/80g)
Grilled pork neck baked potatoes, low-salt cucumbers, salads
Gegrillter Schweinenacken Ofenkartoffeln, salzarme Gurken, Salate
34 zł
Kotlet de Volaille filet z kurzej piersi nadziewany masłem i ziołami, frytki, surówki (100g/100g/100g)
Cutlet de Volaille a fillet of chicken breast filled with butter and herbs served with fies and salads
Kotelette de Volaille Filet von Huhnerburst mit Butter und Krauter gefullt, serviert mit Pommes frites und Rohkost
29 zł
 
 
 
Sezonowe 
Seasonal | Saisonal
WEGE | Barszcz czerwony z uszkami (250 ml, 6szt.) 
Beetroot soup with porcini mushrooms
Rote-Bete-Suppe mit Ravioli
15 zł
WEGE | Kaszottoz kaszy jęczmiennej z borowikami na białym winie i szalotce (200g)
Barley porridge with porcini mushrooms on white wine and shallots
Gerstengrütze mit Steinpilzen auf Weißwein und Schalotten
28 zł
Wołowina na ostro placki ziemniaczane, szpinak na czosnku z orzeszkami pinii (100g/100g/100g)
Roast beef in pepper sauce with potatoes pancakes, spinach on butter with pinii nuts
Würzige Kartoffelpuffer vom Rind, Spinat auf Knoblauch mit Pinienkernen
46 zł
Połowa luzowanej kaczki kluski półfrancuskie, buraczki, sos winny z wiśni (250g/100g/80g)
Half of the duck Half-French dumplings, beetroot, wine sauce with cherry
Die Hälfte der losen Ente Halbfranzösische Knödel, Rote Beete, Weinsauce mit Kirsche
43 zł

 
Ryby
Fish | Fisch
Halibut na placku ziemniaczanym okraszony sosem z świeżych pomidorów (100g/100g/80g)
Halibut on potato pancake with fresh tomato sauce
Heilbutt auf Kartoffelpuffer, mit Sosse aus frischen Tomaten
43 zł
Łosoś z pary mix sałat, warzywne risotto(100g/80g/100g)
Salmon salad, vegetable risotto
Lachs  Salatmix, Gemusserisotto
39 zł
Dorsz warzywa z patelni, mix sałat(100g/80/80g)
Cod vegetables from the pan, mix of lettuces
Kabeljau Gemüse aus der Pfanne, Salatmischung
39 zł
 
Foto
Foto
Foto
 


 


Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Opole, ul. Prószkowska 73
tel. 77 474 00 61
e-mail: info@paradis.opole.pl
 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA n4CMS