Menu
 
   
 
 




Przystawki

Starters / Vorspeisen

 

Carpaccio delikatne płatki marynowanej wołowiny, świeżo starty parmezan, zioła, kapary (100g/50g)
Carpaccio
soft slices of marinated beef served with parmesan and capars
Carpaccio
feine Flocken vom mariniertem Rindfleisch serviert mit Parmesan und Kaparen

 

26,00 zł

Tatar  z wędzonego łososia z piklami i zielonym ogórkiem (100g/50g)
Smoked salmon tartare
witch pickles and green cucumber
Geraucherter Lanch Tartar
mit gruner Gurke und Gurken

25,00 zł


Zupy

Soups / Suppen

Rosół z makaronem (300 ml)
Home-made chicken soup with noodles
Hausbruhe mit Nudeln
 

9,00 zł

Czosnkowa polewka z jajkiem w koszulce, chrupkimi grzankami i tartym serem (300 ml)
Garlic soup
with poached eggs, crispy toasts and grated cheese
Knoblauch-Suppe
mit pochiertem Ei, Croutons und geriebenem Kase

 

11,00 zł

Flaczki  wołowe z pieczywem (300 ml)
Beef tripe soup with bread
Kutteln Rindfleisch mit Backwaren

15,00 zł


Sałatki

Salads / Salat

Sałatka z grillowanym kurczakiem
sałata, grillowany kurczak, pomidor, czerwona cebula
(300g)
Salad with grilled chicken, lettuce, tomato, red onion
Salat mit gergrillter Hahnchenbrust Blattsalat, Tomate, rote Zwiebel

 

24,00 zł

Sałatka z długo dojrzewającą szynką
sałata, szynka parmeńska, pomidor suszony, orzeszki pistacji (300g)

Salad with maturing ham lettuce, Parma ham, dried tomatoes, pistachios
Salat mit Schinken langer Reifezeit Blattsalat, Parmaschinken, getrocknete Tomaten, Pistazien

 

26,00 zł

Dzieci

Children / Kinder

Zupa pomidorowa z makaronem (200ml)
Tomato Soup with pasta
Tomatensuppe mit Nuddeln 

 

9,00 zł

Filet panierowany, frytki, ketchup 
Breaded fillet
, fries, ketchup (100g/100g/20g)
Paniertes Hähnchenfilet, Pommes Frites, Ketchup 

 

19,00 zł

Placki ziemniaczane ze śmietaną (3 szt)
Potato pancakes with sour cream
Kartoffelpuffer mit Sahne

 

15,00 zł

Miś Uszatek (2 gałki lodów z polewą)
Teddy Bear (2 scoops of ice cream with sauce)
Barenspass (2 Eiskugeln mit Guss)

 

9,00 zł

 
Dania główne

Main Courses / Hauptspeisen

 

Delikatny filet z kurzej piersi
odziany kołderką sezamu z fasolką szparagową i surówkami (150g/150g/150g)
Delicate chicken breast fillet covered in sesame with green beans and salads
Zarter Hahchenbrustfillet mit Sasamdecke, serviert mit Schnittbohnen und Rohkost

 

29,00 zł

Polędwica wieprzowa w sosie porto
kaszotto z borowikami, buraczki (150g/150g/150g)

Pork tenderlion in porto sauce „Groat Risotto” with boletus, beetroots
Schweinelenden in Portososse Risotto aus Graupen mit Steinpilzen, Rote-Beete-Salat
 

37,00 zł

Duszona noga z królika
w sosie z tymianku i śmietany, kluseczki szpinakowe, glazurowana marchew (150g/80g/150g)

Steamed rabbit leg in thyme-and-cream sauce, spinach dumpling, glazed carrots
Gedunsteter Kaninchenschenkel in Thymian und Sahnesosse, Spinatklossen, glasierte
 

39,00 zł

Rolada śląska
faszerowana wędzonym boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulą, kluski śląskie i czerwona kapusta (150g/200g/150g)
Silesian roulad filled with smoked bacon, gherkin and onion, served with Silesian potatoe dumplings and red cabbage
Schlesische Roulade gefullt mit gerauchertem Speck, saurer Gurke und Zwiebel, serviert mit schlesischen Klosschen und Rotkohl

 

35,00 zł

Pieczony rozbef w kremie chrzanowym
pure z ziemniaków, marchew karmelizowana (150g/150g/150g)

Roast beef in horseradish cream with pureed potatoes, caramelized carrots
Roastbeef in Meerrettichsosse mit Kartoffelpuree, karamellisierten Karotten

 

38,00 zł

Polędwiczki z kurcząt z kurkami w śmietanie
kaszą jęczmienną i marynowanym ogórkiem (150g/100g/100g)

Chicken tenders with chanterelles in cream, in barley groats and marinated cucumber
Hanchenfilet mit Pfefferlingen in Sahne, serviert mit Gertengraupen und marinierten

 

29,00 zł

Górka cielęca wiejskim sadzonym jajkiem 
w gniazdku zielonego groszku cukrowego z grzanką (150g/80g/ 200g/150g)

Hill of veal steaks with country fried egg in a nest of sugar peas with toast
Kalbsrippenstuck mit Spiegelei im Nest aus Zuckererbsen mit Toastbrot

 

42,00 zł

 

Ryby

Fish meals / Fisch

Łosoś marynowany w białym winie

na rukoli z warzywnym risotto  (150g/80g/150g)

Marinated salmon in wite wine on rocket with vegetable risotto
Marinierter Lachs in Weißwein serviert auf Rucola mit Gemüßerisotto  

 

38,00 zł

Sandacz na borowikach w śmietanie

z prażoną kaszą bulgur  (150g/100g/150g)

Zander on parcini mushrooms in cream with roasted bulgur wheat

Zander auf Steinpilzen in Sahne mit Bulgur 

 

41,00 zł

  

 

 
 
Foto
Foto
Foto
 


 


Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Opole, ul. Prószkowska 73
tel. 77 474 00 61
e-mail: info@paradis.opole.pl
 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA n4CMS